Ofertă Specială COVID-19 în Service-ul Opel

Mulți dintre noi rămânem acasă, cu toate acestea știm că, în multe cazuri, vehiculele noastre pot fi încă necesare iar mobilitatea în această perioadă poate fi deosebit de importantă. 
În conformitate cu circumstanțele actuale, Service-ul Opel a introdus diferite proceduri* de izolare, distanțare și de igienizare (inclusiv dezinfectant), atât în procesul de primire / predare, cât și în cel de reparație a mașinii.

În situația actuală, programul myDigital Service de la Opel este o soluție foarte convenabilă, eliminând nevoia de așteptare în Service. Chiar și în timpul absenței tale sunt verificate peste 30 de elemente ale mașinii. Cu myDigital Service de la Opel, Dealer-ul tău te ține la curent cu starea mașinii tale și chiar îți trimite videoclipuri cu privire la orice reparație necesară, ceea ce puteți vizualiza și aproba în mod convenabil, imediat, online. 


*Măsurile aplicate  / procedurile enumerate au caracter informativ și sunt îndeplinite doar de Service-urile participante. Pentru detalii privind serviciile oferite și pentru măsuri de izolare, distanțare și igienizare (inclusiv dezinfectarea), te rugăm să contactezi Service-ul Opel.